tornar
 • Com actuar davant una inspecció fiscal a l'empresa segons la nova Llei General Tributària

  PUBLICAT: 08 · 06 · 2016 Fiscal Individual, Fiscal Societats
  • Jornada 'Com actuar davant una inspecció fiscal a l'empresa segons la nova Llei General Tributària'

   Jornada 'Com actuar davant una inspecció fiscal a l'empresa segons la nova Llei General Tributària'

  L'Agència Tributària, dins dels plans de lluita contra el frau, porta a terme diverses actuacions presencials en determinades àrees amb l'objectiu d'investigar les obigacions tributàries així com comprovar la veracitat i exactitud de les declaracions presentades. En conseqüència, en qualsevol moment es pot rebre la visita d'un inspector al domicili del contribuent, sense previ avís.

  Per aquest motiu, i per conèixer quins són els nostres drets i les nostres obligacions quan un inspector d'Hisenda es persona al domicili fiscal de l'empresa, el Sr. Jordi Bonmatí (assessor fiscal i advocat), el Sr. Josep Àlvarez (assessor fiscal) i la Sra. Angèlica Ribas (assessora fiscal) de Ribas Àlvarez assessors i consultors sl, van portar a terme una sessió informativa, el 8 de juny, al Gremi de Promotors i Constructors d'Edificis de Girona, amb l'objectiu de resoldre tots els dubtes que es puguin plantejar en el cas que ens trobem en aquesta situació. 

  L'acte es va desenvolupar seguint el següent temari: tipus de provés inspector (de caràcter parcial o general); inici del procediment inspector (per comunicat o per personació); comunicació inici inspeccions (qui pot rebre la citació, rebuig de la citació); la personació de l'inspector (amb autorització reglamentària o judicial); deure de col·laboració; durada de la inspecció; obstrucció o resistència a la inspecció; diligències; tipus d'actes (al·legacions, recursos); i sancions.