tornar
 • Informació al dia - Desembre 2017

  PUBLICAT: 18 · 12 · 2017 Fiscal Individual, Fiscal Societats

  INFORMACIÓ SOBRE ELS DISTINTIUS MEDIAMBIENTALS DELS VEHICLES

  Des del passat 1 de desembre del 2017, l’Ajuntament de Barcelona  està aplicant unes noves restriccions de circulació en els dies amb més contaminació. A partir d’aquesta data, no podran circular els vehicles que generen més pol·lució quan es declari un episodi de contaminació.

  Hi ha 4 categories diferenciades segons el que contamini el vehicle (de menys a mes nivell de contaminació):

  1/ Distintiu zero emissions: Són els vehicles 100% elèctrics de bateria. Vehicles  híbrids que s’endollen, amb una autonomia en mode elèctric de més de 40 km i els anomenats vehicles d’autonomia estesa.

  2/ Distintiu Eco:  Vehicles híbrids que s’endollen, amb menys de 40 km d’autonomia elèctrica, híbrids que no s’endollen, els de gas natural (GNC i GNL) o gas liquat del petroli (GLP). En tots els casos han de complir amb l’antiguitat del distintiu C.

  3/ Distintiu C: Turismes i furgonetes lleugeres de benzina matriculats a partir de gener de 2006 (Euro 4, Euro 5 i Euro 6). Turismes dièsel (Euro 6) matriculats a partir de setembre de 2015. Furgonetes lleugeres  dièsel (Euro 6) matriculades a partir de setembre de 2016.

  4/ Distintiu B: Turismes i furgonetes lleugeres de benzina, matriculats a partir de gener de l’any 2000 (Euro 3). Turismes i furgonetes lleugeres  dièsel matriculats a partir de gener de 2006 (Euro 4 i Euro 5).

  És obligatori posar el distintiu?

  La col·locació del distintiu és voluntària. Tanmateix des de l’Ajuntament de Barcelona i la DGT es recomana posar-lo, atès que és un indicador de discriminació positiva que facilita la identificació ràpida dels vehicles menys contaminants.

  Em poden multar si no porto el distintiu?

  Només podran posar multa si es circula per zona restringida, en dies senyalats com a episodi de contaminació, amb un vehicle no autoritzat aquell dia (veure categories).

   Per tant, l’important és saber, en funció del vehicle, si aquell dia es pot o no circular.

  Com es pot saber quin dia es podrà circular per Barcelona?

  Des de l’Ajuntament de Barcelona han anunciat que informaran dels dies d’alta contaminació a través de la televisió, pagina web, xarxes socials i indicadors a les entrades de la ciutat.

  Qui emet el distintiu?

  La DGT és l’encarregada de distribuir-lo al domicili de cada interessat. Des del mes de juliol la DGT hauria d’haver començat a enviar-los, però degut al gran volum i a la falta d’existències, el procés ha estat més lent i s’ha endarrerit.

  Des de Ribas Àlvarez el podem ajudar a accelerar aquest procés. L’ajudarem a identificar quin distintiu pertoca al seu vehicle i a fer les gestions per tal de tramitar-ne la seva obtenció.

  Si vol contractar aquest servei o té algun dubte al respecte, poden contactar amb l’àrea de Gestió de vehicles, al correu electrònic gestiovehicles@ribasalvarez.cat  o bé al telèfon 972 201 014.

  Imma Matas i Maiz
  Àrea de Gestió de vehicles