tornar
 • Informació al dia - Juliol 2017

  PUBLICAT: 13 · 07 · 2017 Fiscal Societats

  RECLAMACIÓ PEL CÀRTEL DELS CAMIONS

  El dia 7 d’abril de 2017, va sortir publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Europea (DOCE), un resum de la Decisió de la Comissió Europea adoptada en data 19 de Juliol de 2016, que va decidir sancionar a diferents fabricants de camions per haver-se posat d’acord a l’hora de fixar preus de venda incrementats, així com endarrerir la introducció en el mercat de les noves tecnologies per a reduir les emissions dels seus vehicles. 

  Aquesta sanció obre la porta a què els transportistes i els afectats per haver adquirit determinades marques de camions entre el 17 de gener de 1997 i el 18 de gener de 2011, puguin reclamar indemnitzacions pel sobrepreu pagat, que s’estima entre un 10% i un 20%, en funció del resultat que es desprengui de la prova pericial corresponent. 

  Les marques dels vehicles afectats i la documentació necessària a recopilar per poder presentar la pertinent reclamació és la següent:

  VEHICLES AFECTATS - Marques: 

  1. DAF - PACCAR
  2. DAIMLER-MERCEDES BENZ
  3. FIAT- CNH - IVECO
  4. MAN
  5. AB - VOLVO – RENAULT
  6. SCANIA (pendent concloure el procediment)

   

  Adquirits entre el 17 de gener 1997 i el 18 de gener 2011 (no cal que siguin propietat del reclamant a dia d’avui).

  Camió mig  i pesat: a partir de 6 tones, camió rígid, Cap – Tractor. No afecta als camions adquirits de segona mà. 

  DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA INCIALMENT PER PODER RECLAMAR:

  1. Factura d'adquisició en cas de compra o pòlissa amb l'entitat financera en cas d'arrendament financer (leasing) del vehicle.
  2. Permís de circulació del vehicle.
  3. Fitxa tècnica del vehicle.
  4. Autorització de transport de l'empresa del reclamant (MDLE si és lleuger, MDPE si és pesat o MPC si és privat complementari.

   

  IMPORTANT: El termini per poder reclamar acaba el proper 19 de juliol de 2017, pel que totes les reclamacions extrajudicials, és a dir, l’enviament d’una carta (BUROFAX) al fabricant posant de manifest la intenció de reclamar per interrompre la prescripció, s’haurien de fer abans d’aquesta data. En els casos en què sigui necessari iniciar actuacions judicials es farà imprescindible l’elaboració d’un informe pericial que determini el perjudici concret que s’ha sofert en cada cas.

  Estem a la seva disposició per a qualsevol qüestió referent a aquest assumpte.

  Pau Vila i Rutllant
  Advocat