tornar
 • Sessió informativa sobre el Subministrament Immediat d’Informació (SII)

  PUBLICAT: 02 · 06 · 2017 Fiscal Societats

  Nova sessió informativa sobre el Subministrament Immediat d’Informació (SII) a l’AEAT a Ribas Àvarez Assessors i Consultors.
  Ribas-Àlvarez Assessors i Consultors, per informar a les empreses sobre com preparar-se per iniciar correctament la presentació dels llibres registre pel sistema anomenat SII, va organitzar el passat 1 de juny una exhaustiva sessió pràctica, a l’Auditori del Centre (C/ Sèquia 7, Girona, seu de Ribas Àlvarez), per exposar en detall el funcionament del nou sistema, el nou supòsit d'infracció tributària i altres aspectes tècnics molt importants. La sessió va comptar amb més de 125 assistents.


  Mitjançant el RD 596/2016, de 2 de Desembre, i l'ordre HFP/417/2017 de 12 de Maig i el RD 529/2017, de 25 de Maig, l'Agència Tributària concreta les especificacions normatives i tècniques del SII per la presentació dels llibres registre d'IVA a través de la seu electrònica de l'AEAT.  Aquest sistema entra en vigor el proper 1 de Juliol de 2017 de forma obligatòria per totes les empreses que presenten l’IVA mensualment.


  Amb el SII, els llibres registre d’IVA s’hauran d’enviar telemàticament a l’Agència Tributària amb una periodicitat molt inferior a l’actual i també canviarà la informació que inclouran. Durant la sessió es va concretar el contingut del fitxer per enviar els Llibres registre d’IVA a l’AEAT, la realització de proves per adaptar programes informàtics, i la detecció i resolució dels errors que es poden donar en el procés.